20-12-2006 Verkeersongeval met beknelling

 

Datum : 20-12-2006
Tijdstip : 15:30
Melding : Eenzijdig verkeersongeval met beknelling, Wehrerweg te Sittard
Voertuigen

: TS + HV + OVD

   
 

Op een koude woensdagmiddag werd de Kazerne Sittard gealarmeerd voor een verkeersongeval met beknelling aan de Wehrerweg te Sittard. Een drukke doorgaande weg vanuit het centrum naar de wijken Europapark, Kemperkoul, Lahrhof en Haagsittard.

 

Volgens de AC Zuid zou er een eenzijdig ongeval hebben plaats gevonden tussen de rotonde met de Hemelsley en de kruising met de Merovingenstraat. Op steenworp afstand van de Kazerne.

 

Ter plaatse trof men vanaf de rotonde tot aan de volgende kruising een spoor, eindigend bij een zwaar gehavende auto tegen een boom waarin de bestuurster gewond en bekneld in zat.

 

Volgens getuigen zou de vrouw onwel zijn geworden ter hoogte van de rotonde, deze rechtdoor hebben overgestoken en door nog onbekende oorzaak met een behoorlijke vaart in haar vlucht richting de volgende kruising in aanraking met een boom is gekomen. Vervolgens is de auto tot stilstand gekomen net voorbij de kruising met de Merovingenstraat in het plantsoen, hemelsbreed zeker 150 meter vanaf de rotonde.

 

Door CPA (Centrale Post Ambulancevervoer) is naast 2 ambulances ook het MMT (Mobiel Medisch Team) gealarmeerd naar de info verkregen van melders. Het slachtoffer is in samenspraak met de eerste ambulance uit het wrak gehaald en vervolgens in kritieke toestand vervoerd naar het ziekenhuis.

 

Onderzoek van de politie zal uitwijzen wat de oorzaak was van dit ernstig ongeluk.

 

Met dank aan onze fotograaf op de fiets, Etienne Zegers.

 

DSCF0053.JPG DSCF0097.JPG DSCF0135.JPG