14-03-2007 Wasdroger in brand, Jan van Eyckstraat

 

Datum : 14-03-07
Tijdstip : 02:30 uur
Melding : Binnenbrand in kelder, Jan van Eyckstraat te Sittard
Voertuigen :

Brandweer Sittard - TS2646, HW2651

Brandweer Westelijke Mijnstreek - OVD2891

 

 

Half drie, woensdagochtend. Melding van een binnenbrand aan de Jan van Eyckstraat. Tijdens het vertrek vanuit de Kazerne kreeg men het bericht van de AC dat er nog vier mensen binnen zouden zijn. Bij het bijna ter plaatse komen, kreeg men van de AC te horen dat de mensen uit het pand waren en dat het zou gaan om een brand onder in de kelder.

 

Bij aankomst van de aanvalsploeg in de kelder bleek de wasdroger en een doos met papier in brand te staan. Door snel in te grijpen kon de schade beperkt worden. Wel liep het huis rookschade op en werd voor de bewoner des huizes de ambulance ter plaatse gevraagd, omdat deze rook binnen had gekregen tijdens zijn onderzoek naar de brandhaard. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

 

Wel werd tijdens het optrekken van de rook duidelijk dat er niet alleen brand-, rook- en waterschade was in de kelder. Een pot rode latexverf bovenaan de trap was naar beneden gevallen en daar de zaak roodgekleurd.

 

Wederom blijkt een brand in de wasdroger een veel voorkomende brandoorzaak te zien. Zet uw wasdroger enkel aan als u thuis bent en wakker bent! En reinig regelmatig het pluizenrooster. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.