20-10-2007 Lekkage in CO2-buffer, Dr. Philipsstraat te Sittard

 

Datum : 20-10-07
Tijdstip : 09:54 uur
Melding :

Buitenbrand, Dr. Philipsstraat te Sittard

Voertuigen :

Brandweer Sittard - TS2646, HV2676

Brandweer Westelijke Mijnstreek - OVD2891

 

Zaterdagochtend werd Ploeg 3 gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Dr. Philipsstraat te Sittard. Tijdens het opvragen van het uitrukbericht werd bekend dat het geen buitenbrand zou zijn, maar een lekkage in een tank met koolstofdioxide bij DIS bv.

 

Bij aankomst was de straat overdekt met een laaghangende mist/rook. Informatie via de aanvalskaart was dat de tank een inhoud zou hebben van maximaal 90 ton. Een behoorlijke hoeveelheid koolstofdioxide. Volgens een medewerker van het bedrijf zou de tank wel al ver leeg zijn.

 

Bij een inspectie van het lek was te zien dat de koolstofdioxide onder een behoorlijke druk naar buiten spoot uit een leiding achter een beveiliging. Volgens een display zou er nog een kwart van de tankinhoud in zitten. Door de flinke lekkage hing over een groot oppervlakte een koude mist over de grond. Door gebruik te maken van de eigenschappen van koolstofdioxide, afsluiters dicht te draaien en een veiligheidsklep te openen kon de tank veilig leeg lopen met slechts een kleine mist over de grond direct bij de tanks. Air Liquide zou ter plaatse komen voor de reparatiewerkzaamheden.

 
2D6W0003.jpg 2D6W9991.jpg 2D6W9993.jpg