30-10-2007 Binnenbrand in keuken paviljoen Watersley te Sittard

 

Datum : 30-10-07
Tijdstip : 17:26 uur
Melding :

Binnenbrand in keuken bij Watersley te Sittard

Voertuigen :

Brandweer Sittard - TS2646, HW2651

Brandweer Westelijke Mijnstreek - OVD2891

 

Aan het begin van de avond werd Kazerne Sittard gealarmeerd voor een binnenbrand op een bekend adres, Watersley. Een melding van een keukenbrand op een paviljoen. Een paviljoen/gebouw met verstandelijk gehandicapten met eventuele mobiliteitsbeperkingen.

 

Tijdens het aanrijden over de overvolle Leyenbroekerweg kregen de uitrukkende voertuigen te horen dat het alarm was binnen gekomen als een automatisch alarm en de locatie vervolgens telefonisch contact had opgenomen met de brandweer dat het daadwerkelijk een brand betrof. Volgens de AC Zuid zou het een keukenbrand zijn.

 

Ter plaatse gekomen werd de brandweer gedirigeerd door de BHV-organisatie naar het betreffende gebouwdeel en was er duidelijk rook te zien vanuit het gebouw komende. Gelukkig waren alle bewoners en personeel reeds uit het gebouwdeel en veilig opgevangen elders in het gebouw.

Door het snel inzetten van een HD-straal en het opsporen van de brand, was deze met weinig water snel onder controle en geblust. Wel hing er een dikke rooklaag in het betreffende paviljoen als ook bij de buren, waardoor het inzetten van de overdruk ventilator nodig was. Hierdoor kon er meteen gestart worden met de ventilatie en het opmeten van de schade.

 

Na afloop hebben de manschappen van Kazerne Sittard het personeel geassisteerd bij het bergen van spullen van personeel en bewoners ten behoeve van het tijdelijk herhuisvesten elders in het gebouw. Het paviljoen waar de brand was heeft behoorlijke rookschade opgelopen en zal tijdelijk niet bewoonbaar zijn.

 

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om Stichting Pepijn en Paulus te ondersteunen.