21-07-2008 - Eenzijdig verkeersongeval Guttecoven

 

Datum : 21-07-08

Tijdstip

:

14:39

Melding :

Verkeersongeval met beknelling aan de Beukenboomsweg te Guttecoven

Voertuigen :

Brandweer Sittard-Geleen - TS2646, HV2676

Brandweer Westelijke Mijnstreek - OVD2891

 

Maandagmiddag werd de Kazerne Sittard gealarmeerd voor een verkeersongeval met beknelling op de Beukenboomsweg te Guttecoven. Informatie verkregen van de AC Zuid was dat één auto tegen een boom was gereden en dat er één slachtoffer bekneld zat.

 

Ter plaatse gekomen tref men een auto aan die tegen een boom tot stilstand was gekomen. Net na aankomst van de brandweer arriveerde de ambulance, de politie was al reeds ter plaatse. In de auto zittend trof men de bestuurder aan. Tijdens het stabiliseren van het voertuig werd plan de campagne gemaakt om het slachtoffer uit de auto te bevrijden. Het plan was om het dak van de auto te verwijderen, maar tijdens de diagnosestelling door de ambulancemedewerkers werd al snel duidelijk dat het slachtoffer snel uit het voertuig moest.

 

Hierdoor werd het slachtoffer zijdelings uit het voertuig gehaald en gelegd op de redplank richting de ambulance. Daarna heeft de brandweer het bergingsbedrijf geassisteerd bij het bergen van het voertuig. Tijdens de berging werd duidelijk dat een lantaarnpaal en een verkeersbord uit de grond waren gereden. Daardoor werd Essent ook gewaarschuwd.

 

Over de oorzaak van het ongeluk kunnen geen mededelingen worden gedaan.