13 augustus 2008 Breuk in waterleiding WML

 

Datum : 12 augustus 2008
Tijdstip

:

01:16

Melding :

Dienstverlening Vredeslaan te Limbricht

Voertuigen :

Brandweer Sittard - TS2646 en HV2676

 

Na terugkomst van het automatisch alarm in Limbricht, kon de dienstdoende ploeg retour richting het kerkdorp van Sittard. De melding was dat er wateroverlast zou zijn door een breuk in een waterleiding van WML op straat aan de Vredeslaan.

 

Ter plaatse bleek dit inderdaad het geval, uit een "krater" vloeide rijkelijk het WML-water de Vredeslaan op en vormde een lager gelegen gedeelte verderop een bassin. Dit bassin dreigde over te stromen naar de huizen en eventueel kelders, maar na snel onderzoek bleken deze iets hoger te liggen dan de straat en het bassin.

 

In de tussentijd werd het verzoek gedaan aan de RAC om WML ter plaatse te laten komen. Vervolgens heeft men door inventief en improviserend werk een aantal dammen gemaakt, zodat het bassin in de Vredeslaan niet meer verder gevuld kon worden, maar de straat afliep richting het riool aan de doorgaande weg van Limbricht. Deze operatie bleek een succes en kon men in afwachting van WML alvast starten met het schoonspuiten van de Vredeslaan, nadat al het water in het riool was gelopen.

 

Na een klein anderhalf uur was het lek afgesloten en de Vredeslaan voor zover mogelijk schoon gespoten van zand en grind, zodat de dienstdoende ploeg retour kazerne kon.

 
STP81067.jpg STP81069.jpg STP81072.jpg
STP81073.jpg STP81077.jpg